المهلبية وحلاوة المهلبية بالفاكهة
المهلبية بالمانجا
المقادير:
4 كوب حليب
كوب سكر
كوب عصير مانجو
3 ملاعق نشا
معلقة صغيرة فانيليا
الطريقة:
نضع الحليب على النار مع السكر لحد ما يغلى
ازوب النشا فى شوية حليب او ماء قليلة ثم اضعها على باقى الحليب
شوية شوية واقلب اقلب
جامد وبسرعة لحد ما الحليب يغلى
اضع عصير المانجو على الحليب واقلب لحد ما يغلى ثم اوطى النار
لمدة 5 دقايق ثم اضع الفانيليا واقلب تقليبة ثم اشيله من على النار
اغرفة فى الاطباق او الكؤس وممكن تزوقى الوجة زى ما انتى عاوزة
ممكن بالمكسراتأو جوز الهندوالقرفة
المهلبية بالفراولة
المقادير:
4 كوب حليب
كوب سكر
كوب عصير فراولة
3 معالق نشا
معلقة صغيرة فانيليا
الطريقة
نضع الحليب على النار مع السكر لحد ما يغلى
ازوب النشا فى شوية حليب او ماء قليلة ثم اضعها على باقى الحليب
شوية شوية واقلب اقلب
جامد وبسرعة لحد ما الحليب يغلى
اضع عصير الفراوله على الحليب واقلب لحد ما يغلى ثم اوطى النار
لمدة 5 دقايق ثم اضع الفانيليا واقلب تقليبة ثم اشيله من على النار
اغرفة فى الاطباق او الكؤس وممكن تزوقى الوجة زى ما انتى
عاوزة ممكن بالمكسرات او جوز الهند مع القرفة
المهلبية بالمشمش
المقادير:
4 كوب حليب
كوب سكر
كوب عصير مشمش
3 معالق نشا
2 معلقة كبيرة ماء ورد( اختيارى)
الطريقة
نضع الحليب على النار مع السكر لحد ما يغلى
ازوب النشا فى شوية حليب او ماء قليلة ثم اضعها على باقى الحليب
شوية شوية واقلب اقلب
جامد وبسرعة لحد ما الحليب يغلى
اضع عصير المشمش على الحليب واقلب لحد ما يغلى ثم اوطى النار
لمدة 5 دقايق ثم اضع الماء ورد واقلب تقليبة ثم اشيله من على النار
اغرفة فى الاطباق او الكؤس وممكن تزوقى الوجة زى ما انتى عاوزة ممكن بالمكسرات او جوز الهند مع القرفة
وبالهنا والشفا
مواقع النشر (المفضلة)